VUČIĆ RASKRINKAO SPAJIĆA: Pitao sam Spajića o rezoluciji, rekao mi je – usvajamo

post-img Spajić i Vučić
AKTUELNO 03.07.2024. 12:14

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio je crnogorskog premijera Milojka Spajića u laži i dokazao da je pokušao da izmanipuliše zapadne partnere kojima je kazao da neće biti usvojena Rezolucija o genocidu u Jasenovcu.

Vučić je danas na sjednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije kazao da je pitao Spajića šta će biti sa rezolucijom.

– Kad sam vidio Spajića, pitao sam ga šta ćete da radite s tim. Rekao mi je: “Usvajamo, najnormalnije” – tvrdi Vučić.

Vučić je takođe kazao da nijednom nije pozvao lidera Nove srpske demokratije i predsjednika Skupštine Andriju Mandića oko rezolucije.

– Vidite kako je sa lažovima, morate da pronađete krivca – dodao je on.

Vučić je upitao i da li se crnogorski lideri stide rezolucije koju su donijeli.

– Ne mislim da je loša. Što se tiče Hrvatske želim im još mnogo tekstova, što više pišu biću uvjereniji da radim dobar posao za svoju zemlju. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage, energije i hrabrosti da im se suprotstavim -rekao je Vučić.

Crna Gora je dobila IBAR zbog čvrstih obećanja Spajića da neće biti usvojena rezolucija o Jasenovcu. Spajić je i prije usvajanja rezolucije za Politiko u petak rekao da nam „to (rezolucija) šteti, definitivno nam ne pomaže“, i da se “potpuno” slaže sa željom Hrvatske da se region ne povlači “nazad u istoriju”.

Ispostavilo se da je i pored obećanja Spajića rezolucija ipak izglasana i da je crnogorski premijer slagao zapadne partnere. Vučić je samo objelodanio da je crnogorski premijer to uradio svjesno i sa predumišljajem.

To samo potvrđuje da je izgubio kredibilitet pred zapadnim partnerima i da je evropski put Crne Gore ponovo blokiran.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku